Zumba®

Mozgás, öröm, buli, tánc

A Zumba®-program egy vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató latin-amerikai ritmusokkal és világtáncokkal tarkított táncos-fitness program.

Valaki megfejtette… magyar fordítás:-)))))

Zajongó, Ugráló emberek, Mesterien mozgó, Boldogan táncoló, Alakulata!!!!!!!

Magyarországon alig fél éve kezdték tanítani. Ez a zumba®, a legújabb őrület, amihez nincs szükség több éves táncos múltra, vagy hosszú, bonyolult koreográfiák betanulására, de még csak táncpartnerre sem. És talán ez a legjobb az egészben…

Egy foglalkozás alatt a merengue, a salsa, a reggaeton, a cumbia, a calypso, a hip-hop, de még a rock and roll és a swing elemei is előkerülnek úgy, hogy közben észre sem veszi az ember, mennyi kalóriát éget el. Pedig a zumba ezen a téren vetekszik a cardio-edzésekkel.

A zumba® az összes izomcsoportot átmozgatja és közben rendkívüli hangulatot teremt. Egyetlen óra alatt akár 500 kalóriát képes elégetni, ráadásul a forró latin ritmusoknak köszönhetően előcsalogatja a hölgyekből a csábító nőiességet, az urakból a hódítani vágyó macsót. Persze szükség van néhány alkalomra ahhoz, hogy ne görcsöljünk a lépések miatt, viszont a harmadik-negyedik óra után, szinte akár euforikus állapotba is kerülhet valaki a ritmusos zene és a tánc együttes hatása által.

 

Észre sem veszed, és megtanulod a salsa, merengue, cumbia, bachata, reaggeton, calypso, és más táncok alaplépéseit. Nincs két egyforma zumba® óra, minden tanár a maga stílusa szerint építi fel az óráját.
Mivel alapjában a műfajok keveredéséről van szó, értelemszerűen mindenki arra a stílusra helyezi a hangsúlyt, ami a legközelebb áll a szívéhez. A mi szívünkhöz a latin amerikai táncok állnak a legközelebb. Így tehát számíthatunk arra, hogy a zumba® az igazán latin-tánc irányú vonulatát kapjuk az órákon. Bizonyos, hogy a fent említett táncokon kívül a szamba, a cha-cha és jive elemek  is beleépülnek az órák anyagába.

Egy kis kedvcsináló-részlet Ingyenes Zumba® – Fitness bulinkból, melyet a Földi Imre Sportcsarnokban rendeztünk meg és a Zumba®-Fitness program mellett a Zumba® GOLD és Zumba® KIDs specialitások is teret kaptak (2011. április 9.)

Zumba® óráink három “aranyszabálya”:

1. Keep moving – mozogj, mozogj és csak mozogj, mindegy hogyan, vagy mit, csak mozogj:)!

2. Smiling – mosolyogj, légy vidám, engedd le a gőzt:)!

3. Enjoy and join the party – érezd jól magad és élvezd a party hangulatát :))

Zumba®-Fitness óráink időpontjait az Órarend menüpont alatt találod meg.

Zumba®GOLD óráinkról itt olvashatsz bővebben.

A Zumba® KIDs vagyis a gyerekek részére kialakított zumba® órákról ide kattintva találsz bővebb információkat.

Ha intenzíven szeretnél alakot formálni, erősíteni ajánlom figyelmedbe:

–  Zumba® CORE óráinkon úgy belefeledkezünk a latin táncok varázsába, hogy észre sem vesszük, milyen erősen megdolgoztatjuk has-, comb-, ill. farizmainkat az  erősítő-fitness mozdulatok által, melyeket a már jól ismert tánclépésekkel ötvözünk.  katt…

– Zumba® SENTAO vagyis Te + szék + Zumba = Erősítés + szórakozás + tánc. Vidám hangulatban, latin zenékre, nevetve és izzadva erősítjük, formáljuk és tonizáljuk az izomzatunkat, ezért rendkívül  alakformáló hatású óratípus :) A Zumba Sentao™ egyedülállóan ötvözi a kardio-tréninget a saját testsúlyos edzéssel, melyhez egy széket használunk segítségként. katt…

 

Remélem hamarosan személyesen is üdvözölhetlek valamelyik Zumba®-Fitness, Zumba® GOLD vagy Zumba® CORE & SENTAO órámon, illetve a gyermekeket a Zumba® KIDs foglalkozáson!

Ha végig olvastad és egyéb kérdésed merülne fel, kattints ide

Farkas Monika (Zin™)
hivatalos zumba®-fitness oktató

További információk kérhetők a 06-20-326-59-59 telefonszámon vagy a f.moni@freedancehall.hu e-mailen keresztül.

 

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Tatabányáról és környékéről.

Tánctermünk egyszerűen megközelíthető Tata, Vértesszőllős felöl az 1-es főúton, Komárom irányából, Szár, Szárliget felöl szintén az 1-es főúton, Bicske irányából, Héreg, Vértestolna, Tarjáni útról. Környe, Oroszlány felöl Bánhidán keresztül vezet a legrövidebb út.