Zumba® CORE

Zumba® CORE – “alakformálás és erősítés a zumba®-program erejével”

 A program elsődleges célja a központi mélyizmok (has-, láb- és hátizmok) megerősítése. Elsődlegesen a következő izmokra, izomcsoportokra ható program:

Rectus abdominus – The “Six-Pack” (egyenes hasizom)
External abdominus (külső hasizom)
Internal abdominus (belső hasizom)
Transversus Abdominus (kereszt hasizom)
Quadratus Lumborus (haránt hasizom)
Erector Spinae Group (gerinc nyújtó)

Miért fontos, hogy a mélyizmok erősek legyenek?

Szerepük a hétköznapi életünkben:

  • mindennapi tevékenységek, mint pl.: lehajlás, cipőfelhúzás, csomag felemelése, hátrafordulás, székre ülés vagy akár hogy csak két lábon tudjunk állni, számos izmunk összehangolt mozgására van szükség.
  • “munka-feladatok”: emelés, elfordulás, ülés vagy akár  telefonálás, gépelés közben a hátizmaink igen erőteljes munkát végeznek.
  • sportolás, szabadidős tevékenységek: tenisz, golf, labdajátékok, futás, lovaglás, kerékpározás, tánc, stb. szintén izomerőt igényelnek.
  • házimunka, kerti munka végzése: porszívózás, vasalás, portörlés, ablakmosás, bevásárló szatyor haza cipelése vagy ásás, kapálás, gereblyézés, gazolás, gyümölcs-szedés, fűnyírás, tovább is van, mondjam még :)?
  • stabilitás és egyensúly: a központi izmok stabilizálják a testet, hagyják hogy bármely irányba elmozdulhass, vagy csak egy helyben állj anélkül, hogy elvesztenéd egyensúlyod és elesnél.
  • helyes testtartás: gyenge izmok hozzájárulnak , hogy csoszogó járáshoz.  A helyes tartás csökkenti a gerinc kopását és lehetővé teszi hogy szabadon, lélegezhess.
  • Esztétika szempontjából az erős izomzat szebb alakot eredményez, nő a testfeszesség, ezáltal önbizalmunk is növekszik.

A Zumba® CORE órán álló helyzetben végezzük az  erősítő-fitness mozdulatok, tánclépésekkel ötvözve.  Eszközöket nem használunk, hisz ez nem súlyzós program. A gyakorlatok sokkal intenzívebbek, igen erőteljesen megdolgoztatják a hasizmokat. A koreográfiák egyszerűbbek, hogy minél hamarabb elsajátíthatók legyenek, hisz itt a lényeg a mozdulatok minél pontosabb, precízebb kivitelezésén van.
Persze az órán továbbra is főként latin zenéket használunk de a party hangulat mellett kőkemény edzés folyik.

Órarend: katt…

Ha még intenzívebb erősítő, alakformáló programra vágysz vagy szereted a kihívásokat és feszegetnéd határaid, próbáld ki PILOXING® óránkat!