Táncok, Események

Archívum

Sensual Bachata

Sensual Bachata vasárnap délutánonként, hogy jól induljon a következő heted


“A Bachata a legérzékibb páros tánc, egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti.  A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította….” (wikipédia)

“A tánc a szoros, gyakran testkontaktusos tánctartása miatt rendkívül érzéki hatást kelt, így rajta keresztül elsősorban a másik nem iránt érzett erotikus vonzalmunk fejeződik ki. Éppen emiatt a fokozott intimitás miatt egy gentleman nem táncol válogatás nélkül mindenkivel bachatát, mert azt különleges alkalomnak tartja, amely legtöbbször szeretők, párok és házastársak részére szól.

A bachata-t világ minden tájékán táncolják, de nem azonos formában. A tánc alapja három lépés egy kubai csípőmozdulattal, amit a negyedik ütemnél egy “csípőrántás” követ. A térdek némileg hajlítottak, így a táncos könnyebben tudja ringatni a csípőjét. A csípőmozgás nagyon fontos, mert elmaradhatatlan része ezen tánc egyéniségének. A felsőtest mozgása kevésbé hangsúlyos.

A férfi eldöntheti, hogy nyitottabb, vagy zártabb pozícióban táncoljon a nővel. A tánclépések, és mozdulatok az előadás alatt erősen függenek a zenétől. A salsával ellentétben a bachata-ban többnyire nincsenek komplex forgó lépéssorozatok, de a tánc fejlődésével egyre többen alkalmaznak ebben is hasonlókat….” (wikipédia)

Tanáraink: Tibi és Lexi

Óráink: vasárnap 16.30

Kérdésed van, keress bizalommal!

Farkas Monika
06-20/326-5959
f.moni@freedancehall.hu

Facebook eseményünk: katt…