Kategóriák
Információk

Gyakori kérdések – ZUMBA®

Mit hozz magaddal?

1. kényelmes cipő

2. kényelmes ruha

3. víz (bármilyen szénsavmentes folyadék)

4. törölköző, ha gondolod

Fontos, hogy a lábbelid kényelmes legyen és tartsa a bokád. Az aerobikra kifejlesztett vagy a speciális táncos (Sansha) cipők egyaránt jók, de még egy egyszerű edző cipő is megfelel,viszont ne legyen barázdált a talpa. A papucs, magassarkú, barázdált talpú lábbeli vagy a zoknis, mezítlábas megoldás nem tesz jót az egészségednek és balesetveszélyes is! Ha a lábad letapad a talajon, könnyen megsérülhet a bokád és a térded.

Tudtad, hogy a kicsi vízveszteség is óriási energiaveszteséget okoz? Ezért kérlek, hogy az óra közben folyamatosan pótold folyadékvesztésed és ne felejts el levegőt venni, hisz oxigén nélkül sem agyad, sem izmaid nem tudnak dolgozni. Jusson eszedbe: “beszív-kifúj-mosolyog”:))

Ha túl erősen dolgozol, a zsírod helyett a tested a fehérjét (vagyis az izmaidat, akár a körmöd, hajad) fogja “elégetni”. Ezért helytelen, ha végkimerülésig hajtod magad az órán! Ha nagyon elfáradsz, nyugodtan léphetsz kisebbeket, ugrálás helyett csak rugózol, akár ki is állhatsz kortyolni néhány csepp vizet, néhány mélyebb lélegzetet venni és máris könnyebben tudod folytatni az edzést. Légy jó magadhoz!

Egy apró törölközőt is hozhatsz magaddal, egy-egy ivószünetben ha megtörlöd magad, esetleg benedvesített törölközővel itatod fel a sós izzadtságot, felfrissülve folytathatod tested formálását.

  • Mi történik ha nem tudom lekövetni az oktatót?

A Zumba® órán nincs számonkérés, vizsgáztatás. Természetes, hogy nem mennek elsőre a koreográfiák, hiszen nem vagyunk egyformák. Nyilván nem egyformák a fizikai adottságaink az edzettségi szintünk, a mozgásos előképzettségünk. Minél gyakrabban járunk, annál hamarabb megtanuljuk a táncokat, illetve felzárkózhatunk a Zumba® GOLD órákon. A Zumba lényege a kikapcsolódás, hisz valahogy ki kell törni a napi monoton robotból, újra kell termelni az energiákat. A másik fontos dolog, hogy hajlamosak vagyunk magunkat másokhoz hasonlítani. Ebben az esetben garantált a folyamatos elégedetlenség, boldogtalanság érzése, hisz nem tudhatjuk, hogy aki mellettünk áll mióta jár, milyen rutinnal rendelkezik. Kérem szépen, a változásokat és eredményeket mindig Önmagunkhoz mérjük!

  • Hogyan, mikor és hol tudom magam regisztrálni egy órára?

Regisztrálni folyamatosan lehet az órák előtt, vagy kattints a “Jelentkezés” menüre és küldj üzenetet. Egyébként nem szükséges előzetes bejelentkezés de szívesen válaszolunk kérdéseidre-hívj bizalommal :-)!

  • Meddig lehet csatlakozni a Zumba® órákhoz?

Zumbán bármelyik órára be lehet “esni”, hisz nincs kötött koreográfia.

  • Mi a különbség a Zumba® fitness, Zumba® tanfolyam és Zumba® oktatás között?

Semmi, csak a megfogalmazás. Mindegyik ugyanazt takarja :-)

  • Mi a különbség a normál Zumba® óra és a Zumba® GOLD óra között?

A Zumba® óráról itt olvashatsz bővebben. A Zumba® GOLD órák lassabb tempójúak, hosszabb a bemelegítés és levezetés, valamint a koreográfiák játékosabbak. A fő cél itt nem a állóképesség növelése és a zsírégetés, hanem az alapok elsajátítása, a táncos rutin megszerzése. (bővebben)

  • Mennyibe kerül a bérlet és az alkalmi díj, ezek hogyan “működnek”?

Bérlet árainkat az “áraink” menüpontban nézheted meg. Alkalmi óradíjunk 1200Ft/fő. A bérletek a váltástól számítva 5 hétig érvényesek. A lejárati dátumot a bérleten feltüntetjük! A lejárati dátum után sajnos nem áll módunkban elfogadni a bérleteket:(. Létszámstop esetén a bérlettel rendelkezők előnyt élveznek!

  • Ha járok pl. Zumbára és Salsára is mennyit kell fizetnem?

Amennyiben bérletet vásárolsz, a két bérlet végösszegéből 10% kedvezményt adunk. Órajegyek váltása esetén sajnos nem tudunk kedvezményt adni.:(

  • A bérlet meddig érvényes?

A bérletek a váltástól számítva 5 hétig érvényesek, a lejárati dátumot feltüntetjük a bérleten. A bérletek folyamatosan megújíthatók.

  • Mennyi ideig tart egy Zumba® óra, illetve kurzus?

A Zumba óra 60 perces és folyamatosan egész évben várunk -még nyáron is:)).

  • Lehet-e pár nélkül jelentkezni?

Igen, mert a Zumba® nem páros tánc, ugyanakkor elsajátítod a latin táncok alapjait, mellyel már könnyebben boldogulsz egy társastánc vagy salsa tanfolyamon.